Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 13. februára 2015

Päťdesiat odtieňov sivej (CZ) 2012 10. a 11. kapitola

Kapitola 10




Nečekaně rychle ze mě vyklouzne. Až stáhnu obličej, jak je to nepříjemné. Sedá si a vyhazuje použitý kondom do odpadkového koše.
No tak, musíme se obléknout - teda v případě, že ji chceš poznat," zakření se na mě a souká se do svých džin - bez spodků! Pokouším se posadit, ještě pořád mám svázané ruce.
Christiane - takhle se nemůžu hýbat."
Jeho pobavený úsměv se rozšiřuje, sklání se nade mnou a roz vazuje uzel na kravatě. Její smyčky mi vytvořily na zápěstích otlaky. Jsou. sexy. Christian se na ně zadívá - taky se mu líbí, v očích mu šibalsky zablýskne.
Letmo mě políbí na čelo a široce se na mě usměje.
Další poprvé," prohlásí uznale, ale já nemám tušení, o čem to mluví tentokrát.
Nemám tu čisté oblečení," zaskučím v náhlé panice, která na roste do obludných rozměrů, když si uvědomím, co jsme právě dělali. Jeho matka! Proboha. Já nemám co na sebe a ona nás málem přistihla in flagranti. „Možná bych měla zůstat tady."
Tak to teda ne," pronese výhrůžně. „Můžeš si vzít něco mého." Vklouznul do bílého trika a teď si rukama projíždí sexem rozcuchané vlasy. Přes veškerou úzkost okamžitě ztrácím tok myšlenek. Ta jeho krása je zkrátka odzbrojující.
Anastasie, i kdyby sis na sebe navlékla pytel, budeš k nakousnutí. Prosím, nelam si s tím hlavu. Chtěl bych, aby ses seznámila s mou matkou. Oblékni se. Já půjdu napřed a trochu ji na to připravím." Najednou má místo rtů jen tenkou čárku. „Očekávám tě v tom pokoji do pěti minut, jinak si pro tebe dojdu a vyvleču tě odsud třeba nahou. Moje trika jsou v prádelníku, košile v šatně. Vem si, co chceš." Ještě chvíli si mě vyzývavě měří a pak opouští místnost.
Do háje. Christianova matka. Na tom jsme se teda nedohodli. Ale třeba mi setkání s ní pomůže doplnit aspoň malý kousek skládačky. Mohla by mi pomoct pochopit, proč je Christian takový. A najednou ji opravdu chci poznat. Zvedám svou halenku z podlahy a s potěšením shledávám, že tu noc přežila bez úhony, skoro žádné faldy. Pod postelí nacházím i modrou podprsenku a rychle se oblékám. Jenže, co opravdu nesnáším, je nemít na sobě čisté kalhotky. Chvatně se probírám šuplíky Christianova prádelníku, až nacházím jeho boxerky. Poté, co si natáhnu jedny zvlášť přiléhavé šedé od Calvina Kleina, beru si džíny a nazouvám conversky.
Popadnu svůj kabátek, vběhnu do koupelny a bezmocně zírám na své příliš rozzářené oči a zrůžovělé tváře - a ty vlasy! A kruci. ani copánky jako po noci plné vášně mi nesluší. Prohrabuju koupelnovou skříňku, jestli bych v ní nenatrefila na kartáč, a nacházím aspoň hřeben. Bude muset stačit. Hbitě si svazuju vlasy do culíku a zoufale sjíždím pohledem po svém oblečení. Možná jsem měla přijmout Christianovu nabídku a vzít si něco jeho. Mé podvědomí našpulí pusu a na rtech němě vykrouží „děvko". Ignoruju ho. Oblékám si kabátek, šťastná, že jeho manžety zakrývají ty výmluvné stopy po Christianově kravatě, a vrhám poslední vyděšený pohled do zrcadla. Takhle to bude muset stačit. Vyrážím do obývacího pokoje.
Tady ji máme." Christian vstává z gauče, na kterém si pohodlně hověl.
Tváří se přívětivě a spokojeně. Žena s vlasy barvy písku, která doteď seděla vedle něj, se otáčí a rozzáří plným, stomegawattovým úsměvem. Taky si stoupá. Je dokonale ustrojená v béžových úpletových šatech a botách, které k nim perfektně ladí. Je velmi upravená, elegantní a krásná a já jsem najednou takhle malinká, když si uvědomím, že sama vypadám tak nedbale.
Matko, to je Anastasia Steeleová, Anastasie, to je Grace Trevelyanová Greyová."
Doktorka Trevelyanová Greyová mi podává ruku. T. jako Trevelyanová? Proto ty iniciály.
Velmi mě těší," řekne. A jestli se nepletu, slyším v jejím hlase údiv a snad i nevěřícnou úlevu. V jejích oříškových očích zahlédnu hřejivý záblesk. Přijímám její ruku a nemůžu jinak než se na ni taky usmát a oplatit jí něco z té hřejivé srdečnosti.
Doktorko Trevelyanová Greyová," pozdravím.
Říkej mi Grace," usměje se, na rozdíl od Christiana, který se zamračí. „Jinak jsem obvykle doktorka Trevelyanová a paní Greyová je moje tchyně," mrkne na mě. „Takže, jak jste se vy dva potkali?" Pohlédne tázavě na Christiana, neschopná zamaskovat zvědavost.
Anastasia se mnou dělala rozhovor do studentských novin WSU, protože tam tento týden předávám diplomy."
No jo, vlastně. Na to jsem úplně zapomněla.
Takže ty tento týden promuješ?" ptá se mě Grace.
Ano."
v tu chvíli zazvoní můj mobil. Vsadím se, že je to Kate. „Omluvte mě." Vyzvání někde v kuchyni. Přecházím tam a nakláním se pro něj přes snídaňový bar. Beru to, aniž bych zkontrolovala číslo.
Kate."
Dios mío! Ano!" No to mě podrž, to je José. A zní naprosto zoufale. „Kde jsi? Snažil jsem se ti dovolat. Musím tě vidět, abych se t i mohl omluvit za to, jak jsem se choval v pátek. Proč mi to nebereš?"
Podívej, José, na to teď není vhodná chvíle." Koutkem oka mrknu na Christiana. Propaluje mě pohledem, ve tváři ten svůj neproniknutelný výraz, a něco vykládá své matce. Otáčím se k němu zády.
Kde vůbec jsi? Kate přede mnou strašně mlžila," stěžuje si José.
V Seattlu."
Co tam děláš? Ty jsi s ním?"
José, já ti zavolám později. Ted s tebou nemůžu mluvit." Zavěšuju.
Tak nenuceně, jak jen dokážu, kráčím zpátky k Christianovi a jeho matce. Grace je plně zabraná do hovoru.
.a pak mi volal Elliot a říkal, že už jsi tady - vždyť jsem tě neviděla celé dva týdny, zlato."
Skutečně?" zamumlá Christian, aniž by se přestal dívat na mě - s absolutně kamenným obličejem.
Myslela jsem, že si spolu dáme oběd, ale vidím, že máte jiné plány, nechci vám je narušovat." Grace bere svůj dlouhý krémový plášť a přistupuje k Christianovi, nabízí mu tvář k polibku. Christian ji zlehka a jemně políbí. Zatímco ona se ho ani nedotkne.
Musím odvézt Anastasii zpátk y do Portlandu."
Samozřejmě, zlato. Anastasie, bylo mi velkým potěšením. Doufám, že se opět setkáme." S přívětivým pohledem mi podává ruku, kterou jí potřesu. Objevuje se Taylor. Odkud vlastně? „Paní Greyová?" vyzve ji.
Děkuji, Taylore." Taylor ji doprovází ven z pokoje a skrz dvoukřídlé dveře až do haly. Taylor tu byl celou tu dobu? Nebo jak dlouho tu je? A kde? Christian se na mě zakaboní. „Takže ti volal ten fotograf?" Do háje.
Ano." „Co chtěl?"
Omluvit se, víš. za ten pátek." Christian přimhouří oči. „Aha," odtuší prostě. Taylor se vrací.
Pane Greyi, máme problémy s tím nákladem v Dárfúru."
Christian úsporně přikývne.
Je Charlie Tango zpátky na Boeing Field?"
Ano, pane."
Taylor mi pokyne hlavou: „Slečno Steeleová." Nejistě se na něj pousměju a on opouští místnost. „On tu bydlí? Taylor. " ptám se Christiana. „Ano," odvětí úsečně. Co ho žere?
Odchází ke kuchyňskému koutu, bere BlackBerry a nejspíš si na něm pročítá maily. V obličeji se mu usídluje přísný výraz. Na konec vytáčí nějaké číslo.
Ros, kde je problém?" vyštěkne. Pak poslouchá a u toho mě pátravě sleduje, jak postávám uprostřed té obrovské místnosti a nevím, co s rukama. Cítím se neuvěřitelně nesvá.
Nehodlám tím ohrozit nikoho z posádky. Ne, zruš to. Shodíme to tam z letadla. Dobře." Zavěšuje. Veškerá vřelost z jeho pohledu se někam vytratila. Zatváří se zlověstně a poté, co mi věnuje krátký pohled, odchází do pracovny, odkud se za moment znovu vrací s nějakou obálkou v ruce.
Tohle je smlouva. Přečti si ji, ať ji můžeme příští týden pro brat. Vřele ti doporučuju udělat si průzkum, abys věděla, do čeho se vlastně pouštíš." Odmlčí se. „Tedy, pokud mi na to kývneš, a já skutečně doufám, že ano," dodává už mírněji, nejistě.
Průzkum?"
To bys koukala, co všechno se dá najít na internetu," po dotkne.
Internet?! Já nemám ani přístup k počítači, jenom na Katein notebook, a ten, co je u Claytonů, taky nemůžu použít - teda, určitě ne na zrovna takový „průzkum".
Co se děje?" zjišťuje Christian s hlavou skloněnou ke straně. „Nemám počítač. Běžně používám ty školní. Uvidím, jestli budu moct použít Katein laptop."
Podává mi obálku z konopného papíru.
Jsem si jistý, že ti můžu nějaký. ehm, půjčit. Sbal si věci, vezmu tě zpátky do Portlandu a cestou se někde najíme. Jen se ještě obléknu."
Tak já si zatím zavolám," prohodím. Prostě potřebuju slyšet Katein hlas.
Zamračí se. „Tomu fotografovi?" ucedí se zaťatými čelistmi a tvrdým pohledem. Jen poplašeně zamrkám. „Já se s nikým nedělím, slečno Steeleová. To si pamatujte," varuje mě tichým arktickým tónem. Vrhá na mě poslední mrazivý pohled a odchází do ložnice.
No tohle! Jen jsem chtěla zavolat Kate! chce se mi za ním křiknout, ale ta jeho náhlá odměřenost mě úplně paralyzovala. Co se stalo s tím velkorysým a uvolněným usměvavým mužem, který se se mnou miloval ani ne před půl hodinou?
Připravená?" ptá se mě Christian, když stojíme ve dvoukřídlých dveřích jeho haly.
Nejistě přikývnu. Jeho strohé, zdvořilé a upjaté já si znovu nasadilo masku a
je zpátky na scéně. Nese si koženou tašku. Na co ji asi potřebuje? Třeba zůstává v Portlandu. A najednou si vzpomínám na tu promoci. No jasně, ve čtvrtek tam bude. Na sobě má černé kožené sako a ani náhodou v něm nevypadá jako milionář, bilionář, nebo kolik vlastně těch milionů má. Působí spíš jako špatný hoch, rozmařilá rocková hvězda nebo přehlídkový model. V duchu si povzdechnu - kéž bych měla aspoň desetinu jeho nedbalé elegance. Je tak sebejistý a vyrovnaný - zamračím se, když si vybavím ten jeho výstup kvůli Josému - no, aspoň tak působí.
Taylor postává poblíž.
Takže zítra," loučí se s ním Christian.
Ano, pane. Jaké auto si berete, pane?"
Christian po mně letmo střelí pohledem.
R8."
Šťastnou cestu, pane Greyi. Slečno Steeleová," věnuje mi laskavý pohled, i když se mi zdá, že v jeho očích spatřím nepatrný náznak soucitu.
Určitě si myslí, že jsem podlehla pochybným sexuálním praktikám pana Greye. No, ještě ne, zatím jen jeho výjimečným sexuálním schopnostem. Nebo je sex takový vždycky? Krčím čelo, jak o tom usilovně přemýšlím. Nemám to s čím srovnat a nesmím o tom mluvit s Kate. To je něco, o čem si ještě s Christianem promluvím. Je přece přirozené, že se o tom chci s někým bavit. A s ním to půjde těžko, když je v jednu chvíli tak otevřený a v další tak nepřístupný.
Taylor nám otevírá dveře a vyprovází nás. Christian přivolává výtah.
Co se děje, Anastasie?" ptá se mě. Jak to ví, že se mi něco honí hlavou? Natahuje ruku a zvedá mi bradu.
Přestaň si kousat ten ret, nebo tě v tom výtahu ošukám a bude mi jedno, kdo k nám přistoupí."
Zatímco já rudnu, kolem jeho úst přelétne náznak úsměvu. Vypadá to, že se mu konečně zvedá nálada.
Mám takový problém, Christiane."
A to?" V tu ránu mám jeho plnou pozornost.
Přijíždí výtah. Nastupujeme dovnitř a Christian mačká tlačítko s písmenkem
G".
No. " Cítím, jak se mi po tvářích rozlévá horko. Jak mu to jenom říct? „Musím si promluvit s Kate. Mám tolik otázek ohledně sexu a ty jsi prostě příliš zaujatý. Když chceš, abych s tebou dělala všechny ty věci, jak mám vědět, že.?" zarážím se, ve snaze najít správná slova. „Prostě to sama nemám s čím porovnat."
Obrací oči v sloup.
Tak si s ní teda promluv, jestli musíš," ustupuje popuzeně. „Jen se ujisti, že se o tom nezmíní Elliotovi."
Ta jeho poznámka mě pobouří. Kate není taková.
To by neudělala, ani já bych ti nevykládala nic o Elliotovi - teda, kdyby mi něco řekla," dodávám honem.
To jistě, jenže rozdíl mezi námi spočívá v tom, že já o jeho sexuálním životě nic vědět nechci," poučuje mě suše. „Elliot je všetečný mizera. Ale bav se s ní jenom o tom, co bylo doteď," varuje mě. „Pravděpodobně by mě chtěla vykleštit, kdyby se dozvěděla, co s tebou hodlám dělat," zahučí tak potichu, že si nejsem jistá, jestli to bylo určeno i pro moje uši.
Ujednáno," prohlásím odhodlaně a s úlevou se na něj usměju. Myšlenkou na Kate kastrující Christiana se opravdu nechci nějak dlouze zaobírat.
Ušklíbne se a zakroutí hlavou.
Čím dřív se mi podvolíš, tím lip. Aspoň už s tím skoncujeme," zabrblá. „Skoncujeme s čím?"
S tím tvým vzdorováním." Sáhne po mně, přidrží si mě za bradu a vtiskne mi malý sladký polibek. Dveře výtahu se otevírají, Christian mě bere za ruku a vede do podzemní garáže.
Tak já mu vzdoruju... Jak?
Hned u výtahu stojí to černé Audi 4x4, ale auto, které zabliká, když Christian namíří klíče a stiskne tlačítko, je luxusní černý sporťák. Je to jedno z těch aut, ve kterých muži vozí nohaté blondýny, které toho na sobě kromě šerpy vlající přes kapotu nic moc nemají.
Hezký auto. " utrousím suše.
Popatří na mě a zazubí se.
Já vím," řekne a na zlomek sekundy je tu zpátky ten milý, mladý a bezstarostný Christian. Zahřeje mě to u srdce. Je tak natěšený. Ach, ti kluci a jejich hračky... Protočím na něj panenky, ale nedokážu přitom skrýt úsměv. Otevírá mi dveře a já nastupuju. Páni, to je teda nízko. Uvolněným krokem obchází auto a elegantně skládá své rozložité tělo vedle mě. Jak to jenom dělá?
Takže, co je to za auto?"
Audi R8 Spyder. Venku je krásně; můžeme stáhnout střechu. Támhle najdeš baseballovou čepici. Vlastně by tam měly být dvě." Ukazuje na schránku přede mnou. „A sluneční brýle, jestli chceš."
Christian startuje a za námi zaburácí motor. Pokládá tašku na zadní sedadlo, mačká nějaké tlačítko a střecha auta se začíná zvolna sklápět. S dotykem dalšího knoflíku nás obklopí hlas Bruče Springsteena.
Bruče prostě musíš milovat," zakření se na mě a couvá z parkovacího místa. Strmým výjezdem stoupá k vratům, u kterých čekáme, až se vysunou.
A pak už se ocitáme v jasném ránu květnového Seattlu. Z přihrádky přede mnou vyndávám dvě kšiltovky. Mariners. Má rád baseball? Jednu z nich mu podávám a on si ji nasazuje. Otvorem v té své si provlékám culík a kšilt si narážím hluboko do čela.
Jak brázdíme ulice, lidé zírají. Na chvíli mě napadne, že na Christiana. a pak na mě zaútočí paranoidní myšlenka, že civí na mě, protože poznali, co jsem dělala v průběhu posledních dvanácti hodin, ale nakonec mi dojde, že je to tím autem. Zdá se, že Christian to nevnímá, je ponořený do svých myšlenek.
Provoz je řídký, a tak brzy najíždíme na dálnici 1 -5 a s větrem ve vlasech se řítíme na jih. Bruče zpívá o tom, že je jako v ohni, a o své touze. Jak příhodné. S uzarděním naslouchám textu písničky. Christian po mně střelí pohledem. Na nose má svoje Ray- -Banky, takže nedokážu odhadnout, na co myslí. Pousměje se, natáhne ruku a pokládá mi ji na koleno. Lehce ho stiskne a mně najednou vázne dech v krku.
Máš hlad?" zjišťuje.
Ne na jídlo.
Ani ne."
Přísně semkne rty.
Musíš jíst, Anastasie," vypeskuje mě. „Znám jednu dobrou restauraci poblíž Olympie. Zastavíme se tam." Znovu sevře mé koleno a pak už vrací ruku na volant. Prošlápne plyn až na podlahu a vmáčkne mě hluboko do sedadla. Panečku, to auto se ale umí hýbat!
je to malá a útulná restaurace - taková horská chata uprostřed lesů. Vybavení je ryze rustikální - pomalu každá židle je jiná, na stolech kostkované ubrusy, luční kvítí ve vázičkách. Nade dveřmi se chlubí nápisem: DOMÁCÍ KUCHYNĚ.
Už jsem tu dlouho nebyl. Nedostaneme tu vybrat - uvaří nám cokoliv, co chytí, nebo něco ze zbytků," vykulí na mě oči v před - stíraném zděšení a já se musím zasmát. Přichází servírka, aby nám nabídla něco k pití. Když spatří Christiana, rudne a vyhýbá se mu očima, schovává se za svou dlouhou blonďatou ofinu. On se jí líbí! Takže v tom nejsem sama!
Dvě sklenky Pinot Grigio," objednává nám Christian bez zaváhání. Nazlobeně na něj našpulím rty.
Co?" odsekne.
Chtěla jsem Colu light," zašeptám.
Přivře oči do úzkých škvírek a zavrtí hlavou.
Věř mi, mají tu výborné Pinot Grigio. Navíc se bude hodit k jídlu, ať už dostaneme cokoliv," vysvětluje mi trpělivě. „Ať už dostaneme cokoliv?"
Ano," usměje se na mě tím svým oslňujícím úsměvem s hlavou lehce skloněnou ke straně a moje rozladění je potlačeno příjemným sevřením kolem žaludku. Nedokážu si pomoct a musím mu ten jeho úchvatný úsměv oplatit.
Mámě ses líbila," odbočí najednou věcně.
Opravdu?" Samým potěšením nad jeho slovy červenám.
Opravdu. Vždycky si myslela, že jsem gay."
v údivu otevírám pusu. A pak se mi vybaví ta otázka... z toho interview... Ach ne.
Proč si myslela, že jsi gay?" špitnu. „Protože mě nikdy neviděla s dívkou." „Jo tak. ani s žádnou z těch patnácti?" Pousměje se.
Ty sis to zapamatovala. Ne, ani s jednou z těch patnácti."
Aha."
Víš, Anastasie, i pro mě to byl víkend mnoha poprvé," říká tiše.
Vážně?"
Nikdy jsem s nikým nespal, nikdy jsem neprovozoval sex ve své posteli, nikdy jsem nevzal dívku do Charlie Tango a nikdy žádnou nepředstavil své matce. Cos to se mnou provedla?" Jeho oči mě doslova propalují. Intenzita toho pohledu mi bere dech.
Přichází servírka, přináší nám víno a já se hned musím napít. Začíná se mi otevírat, nebo to bylo prosté konstatování?
Ten víkend jsem si opravdu užila," zamumlám. Christian znovu zúží oči.
Nekousej si ten ret," zavrčí. „Já taky," dodává tiše.
Co je to vanilkový sex?" ptám se ve snaze jakýmkoliv způso bem se vymanit z toho jeho spalujícího sexy pohledu, kterým mě častuje. Zasměje se.
Prostě obyčejný sex, Anastasie. Žádné hračky ani speciální techniky," pokrčí rameny. „Však víš. vlastně nevíš, ale. prostě tohle to znamená."
Aha." Měla jsem dojem, že to, co jsme prožili, bylo něco jako čokoládový fondán s třešničkou navrch. Ale jasně, co já o tom vím.
Číšnice nám přináší polévku. Oba si tu tekutinu prohlížíme trochu podezíravě.
Kopřivová polévka," oznámí servírka, otočí se a rázně mašíruje zpátky do kuchyně. Myslím, že se jí nelíbí, jak ji Christian ignoruje. Nejistě si usrknu. Je výborná! Ve stejnou chvíli na sebe s Christianem vrháme úlevný pohled. Zahihňám se tomu a Christian nakloní hlavu ke straně.
To je krásný zvuk," broukne.
Proč jsi nikdy předtím nezkusil vanilkový sex? To jsi vždycky provozoval. ehm. to, co provozuješ?" vyzvídám se zaujetím. Pomalu kývne.
Tak nějak," připouští váhavě. Trochu se zachmuří a chvíli se zdá, že svádí nějakou vnitřní bitvu. Pak vzhlédne - už se rozhodl. „Když mi bylo patnáct, svedla mě jedna z matčiných přítelkyň."
Ou." Do háje, byl tak mladý!
Měla velmi neobvyklé choutky. Byl jsem s ní šest let. jako její submisiv," trhne rameny.
Ach tak." V důsledku jeho náhlého přiznání mi klesá mozková aktivita na nulu.
Takže vím, co to obnáší, Anastasie," propaluje mě vědoucím pohledem. Jen na něj zírám, neschopná jakékoliv odezvy. Dokonce i mé podvědomí mlčí.
Mé zasvěcení do sexuálního života neproběhlo právě obvyklým způsobem."
Konečně se vzpamatuju - ke slovu přichází má zvědavost.
Takže jsi s nikým nechodil ani na vysoké?"
Ne." Na podporu svého tvrzení zavrtí hlavou.
Na okamžik nás vyruší číšnice, když odnáší naše talíře.
Proč?" ptám se, když je pryč.
Cynicky se ušklíbne. „Opravdu to chceš vědět?"
Ano."
Nechtěl jsem. Ona byla všechno, po čem jsem toužil a co jsem potřeboval. A navíc, vytloukla ze mě všechno to svinstvo," usměje se se zasněným výrazem. Bože, tolik informací najednou... a stejně chci vědět víc. „Takže, když teda byla přítelkyní tvé matky, jak byla vlastně stará?" Uchechtne se. „Dost na to, aby všechno znala lip než já." „Vídáš ji ještě?"
Ano."
A pořád spolu. ehm.?" Zrudnu.
Ne," potřese hlavou a shovívavě se na mě usměje. „Jsme velmi dobří přátelé."
Aha, a tvoje matka o tom ví?"
To už mě kárá pohledem nebuď hloupá.
Samozřejmě že ne."
Servírka nám přináší zvěřinu, ale veškerý můj apetit je v nená- vratnu. Takové odhalení. Submisivní Christian... No to mě podrž! Pořádně si loknu vína - samozřejmě měl pravdu, je vynikající. Ježkovy oči, tolik informací - mám opravdu o čem přemýšlet. Musím to nějak zpracovat, ale až budu sama, až mě nebude rozptylovat jeho přítomnost. Vždyť je tak dominantní, chová se jako alfa samec. a teď mi touhle bombou úplně narušil rovnováhu. On ví, co to obnáší.
To ale nemohl být vztah na plný úvazek," zamýšlím se zmateně.
Ale byl, i když jsme spolu nebyli neustále. Bylo to. složité. Přece jen jsem chodil do školy a pak na vysokou. A teď se najez, Anastasie."
Christiane, já doopravdy nemám hlad." Jsem v šoku z tvého přiznání.
Jeho výraz se mění v neústupný. „Jez," řekne tiše, příliš tiše.
Zírám na něj. Na muže, který byl jako mladistvý sexuálně zneužit. a teď tu na mě pouští hrůzu.
Dej mi chvilku," hlesnu. Párkrát zamžiká.
Dobře," řekne a dál se věnuje svému jídlu.
Takhle to bude vypadat, když mu to podepíšu. Bude mě komandovat. Zamračím se. Opravdu to chci? Zvedám vidličku a nůž a opatrně se pouštím do zvěřiny. Je velmi chutná.
Takže, takhle bude náš. ehm. vztah vypadat?" pípnu. „Budeš mi poroučet?" Nějak se nemůžu donutit k němu vzhlédnout.
Ano." Polkne sousto.
Chápu."
Ale co je podstatné, budeš si to přát," dodává tiše.
Tak o tom vážněpochybuju. Krájím si další kousek masa a přenáším ho k ústům.
Byl by to pro mě velký krok," řeknu zamyšleně a strčím si ho do pusy.
To ano." Na okamžik zavírá oči. „Anastasie, musíš se řídit instinktem. Zjisti si o tom co nejvíc, pročti si smlouvu - velmi rád s tebou pak všechno prodiskutuju. Budu v Portlandu až do pátku, kdybys o tom chtěla mluvit už dřív." Najednou to na mě všechno doslova chrlí. „Zavolej mi - třeba si dáme večeři - řekněme, ve středu? Opravdu chci, aby to mezi námi fungovalo. Vlastně, nikdy v životě jsem nechtěl nic tak moc jako tohle."
v jeho očích se odráží spalující touha a upřímnost. A to je přesně to, co nechápu. Proč já? Proč ne jedna z patnácti? Ach ne. Taky se ze mě stane pouhé číslo? Šestnáctá v pořadí?
Co se stalo s těmi patnácti?" vyhrknu.
Překvapeně zdvihne obočí, ale pak se zatváří rezignovaně. Lehce potřese hlavou.
To je různé, ale většinou to skončilo u." odmlčí se, myslím, že hledá správná slova, „nekompatibility," škubne ramenem.
A ty si myslíš, že já bych s tebou mohla být kompatibilní?"
Ano."
Takže už se s žádnou z nich nestýkáš?"
Ne, Anastasie, to teda nestýkám. Jsem monogamní."
Uf. to je mi novinka.
Jasně."
Prostě si o tom zjisti co nejvíc, Anastasie." Odkládám příbor. Už do sebe nedostanu ani sousto. „To je všechno? Víc už nesníš?"
Zavrtím hlavou. Zamračí se, ale zůstává zticha. Zvolna vydechnu úlevou. Ze všech těch nových informací se mi úplně sevřel žaludek, navíc už začínám cítit to víno. Sleduju, jak poctivě vyjídá všechno, co má na talíři. Cpe se jako kůň. Nejspíš hodně cvičí, jinak by nebyl v takové formě. Hlavou mi bleskne vzpomínka na to, jak mu pyžamové kalhoty volně obepínaly boky. Ta vize mě naprosto rozhodí. Neklidně si poposednu. Christian ke mně vzhlédne a já se začervenám.
Dal bych cokoliv za to vědět, na co právě myslíš," povzdychne si. Díky tomu rudnu ještě víc.
A jemu se na tváři usídlí ten hříšný úsměv.
Jistou představu bych už měl," dobírá si mě měkce.
Jsem ráda, že mi nevidíš do hlavy."
Do hlavy ne, Anastasie, ale vidím, co říká tvé tělo - to, se kterým jsem se včera tak dobře seznámil," zavrní podmanivě. Jak může takhle střídat nálady? Je tak nepředvídatelný. Udržet s ním krok vůbec není snadné.
Mávne na číšnici a požádá o účet. Když zaplatí, vstává a nastavuje mi dlaň.
Pojď." Bere mě za ruku a odvádí zpátky k autu. Ten dotek, tělo na tělo, to je z jeho strany něco tak nečekaného, příliš normálního a intimního. To běžné láskyplné gesto mi prostě absolutně nepasuje s tím, co se mnou chce dělat v té místnosti. v Červené mučírně.
Z Olympie do Vancouveru jedeme mlčky, každý z nás pohroužen do svých vlastních myšlenek. Když zaparkuje před naším domem, je pět hodin odpoledne. Za okny s e svítí - Kate je doma. Bezpochyby balí, pokud tam ještě není Elliot. Christian zhasne motor a já si najednou uvědomuju, že se s ním musím rozloučit.
Chceš jít dál?" nabízím mu. Nechci, aby už jel. Chtěla bych ten náš společný čas nějak prodloužit.
Ne, musím pracovat," řekne prostě a upře na mě ten svůj ne - proniknutelný pohled.
Sklopím zrak ke svým rukám a sleduju, jak se mé prsty proplétají. Zčistajasna je mi teskno. On odjíždí.
Natáhne se a uchopí mě za jednu ruku, pomalu si ji zvedá k ústům a něžně políbí její hřbet. tak staromódní a něžné gesto. Srdce mi tluče jako o závod.
Děkuju za ten víkend, Anastasie. Byl. úchvatný. Takže ve středu? Vyzvednu tě v práci nebo kdekoliv jinde," říká tiše.
Ve středu," zašpitám.
Znovu mi políbí ruku a pak ji vrací na můj klín. Vystoupí z auta, obchází ho a otevírá mi dveře. Proč se najednou cítím tak oloupená? V krku mi roste knedlík. Nesmím dovolit, aby mě takhle viděl. Nasazuju si úsměv a vystupuj u. Odhodlaně kráčím po chodníku k domu s vědomím, že tam budu muset čelit Kate - toho se děsím už předem.
v půli cesty se ještě otáčím. No tak se vzchop, Steeleová, nadávám si.
Jo. abych nezapomněla - mám na sobě tvoje spodky." Obdařím ho malým úsměvem a povytáhnu si okraj jeho boxerek tak, aby je viděl. Překvapením mu padá čelist. Jak skvěle přemrštěná reakce! Okamžitě se mi zvedá nálada a já sebevědomě dokončuju svou cestu k domu. Část mého já bojuje s nutkáním vyskočit a vítězně máchnout rukou do vzduchu. JO! I má vnitřní bohyně je z toho celá bez sebe.
Kate je v obýváku a balí si knihy do krabic.
Tak už jsi zpátky! Kde je Christian? Jak je ti?" ptá se překotně, skoro dychtivě a hrne se ke mně, chytá mě za ramena a zevrubně zkoumá můj obličej. A to všechno dřív, než vůbec stačím říct ahoj.
Sakra... Kate a ta její nesmlouvavá zarputilost. a proti tomu já, vázaná mlčenlivostí díky nějaké legálně uzavřené dohodě. To bude o zdraví.
Tak jaký to bylo? Musela jsem na tebe pořád myslet. Teda, až když Elliot odešel," uculí se rozverně.
Nemůžu si pomoct a musím se zasmát jejímu neskrývanému zájmu a šílené zvědavosti. Ale najednou mě přepadají rozpaky a zčervenám. To, co se stalo, bylo hrozně. privátní. Všechno. Navíc - když jsem viděla a vím, co všechno Christian skrývá. Ale musím se jí svěřit aspoň s něčím, protože jinak mě nenechá na pokoji.
Bylo to dobrý, Kate. Hodně dobrý, aspoň myslím," přiznávám liše a snažím se skrýt ostýchavý všeříkající úsměv.
Myslíš?"
No, nemám to s čím srovnat, že?" omluvně pokrčím rameny. „Dokázal tě udělat?"
U všech svatých. Kate se s tím teda nepáře. Rudá jsem až za ušima. „Dokázal," zamumlám neochotně.
Kate mě dotáhne ke gauči a obě si sedáme. Bere si mé ruce do dlaní. „Tak to teda je dobrý," zírá na mě nevěřícně. „A přitom to bylo poprvé. Páni, Christian musí opravdu vědět, co dělá." Ach, Kate, kdybys jenom věděla...
Moje poprvé bylo odporné," pokračuje a nasazuje tragikomický výraz.
Fakt?" Tím mě zaujala. Je to něco, s čím se mi nikdy předtím nesvěřila.
No jo, Steve Patrone. Střední škola, vypatlaný sportovec," oklepe se odporem. „Byl hrubý. Já nebyla připravená. Oba jsme byli opilí. Znáš to -typická pomaturitní katastrofa. Fuj, trvalo mi měsíce, než jsem se odhodlala to zkusit znovu. Ne s ním. se zbabělcem. Byla jsem moc mladá. Udělalas dobře, že sis počkala."
Kate, to zní děsivě."
Zatváří se zkroušeně.
Jo, na první orgasmus při sexu jsem si pak musela počkat skoro rok. A podívej se na sebe. hned napoprvé?"
Ostýchavě přikývnu. Má vnitřní bohyně sedí v lotusové pozici a tváří se vyrovnaně, až na ten významný samolibý úsměv na rtech.
Jsem ráda, že jsi do toho šla s někým, kdo se vyzná," mrkne na mě. „A kdy se zase uvidíte?"
Ve středu. Jdeme na večeři."
Takže se ti pořád líbí?"
Líbí. Jen si nejsem jistá. budoucností."
Proč?"
On je hrozně komplikovaný, Kate. Víš - on žije v úplně jiném světě než já." Skvělá výmluva. Taky uvěřitelná. Mnohem lepší než přiznání: Má Červenou mučírnu a chce si ze mě udělat sexuální otrokyni.
Ale Ano, peníze do toho, prosím tě, nepleť. Elliot mi říkal, že ještě neviděl Christiana s někým chodit."
Ne?" hlas mi vylétá o několik oktáv výš.
Příliš nápadné, Steeleová! Mé podvědomí mě sjíždí nasupeným pohledem a k tomu mi hrozí svým dlouhým kostnatým prstem. Pak se promění ve váhy spravedlnosti, aby mi připomnělo, že mě může Christian zažalovat, když si pustím pusu na špacír. Haha... a co si na mně asi tak vezme? Všechny mé peníze? Až budu dělat ten průzkum, nesmím si zapomenout vygooglit tresty za porušení Dohody o mlčenlivosti. Připadá mi, jako bych dostala domácí úkol. Možná mi ho oznámkuje. Červenám, když si vzpomenu na tu jedničku, co mi dal dnes ráno za koupelnové laboratorní cvičení.
Copak, copak, Ano?"
Uhm. jen jsem si vzpomněla na něco, co řekl."
Vypadáš jinak," říká laskavě.
Taky se tak cítím. A celá bolavá," přiznávám.
Bolavá?"
Trochu," kníknu.
Já taky. Muži," předstírá znechucení. „Jsou jako zvířata." Obě se tomu zasmějeme.
Ty jsi taky bolavá?" ujišťuju se nevěřícně. „Jo. přímo zničená," hihňá se.
Tak mi o tom Elliotovi Ničiteli vyprávěj," vyzvu ji, když se do - chichtáme. Uf, poprvé od chvíle, kdy jsem se postavila do fronty v tom baru, se cítím uvolněně. To bylo předtím, než to všechno odstartoval ten telefonát - tehdy jsem ještě Christiana Greye obdivovala jen zpovzdáli. Šťastné, bezstarostné časy.
Kate zčervená. Božínku... Katherine Agnes Kavanaghová á la Anastasia Rose Steeleová. A dokonce jí jihne pohled. Takovou reakci na muže jsem u ní ještě nikdy neviděla. Čelist si budu muset sebrat odněkud z podlahy. Kde je Kate a co jsi s ní udělala?
Ach, Ano," rozplývá se. „On je tak. prostě všechno. A když jsme se spolu. uf. je opravdu dobrý," nedokáže ze sebe vypravit jedinou souvislou větu. Takže je v tom až po uši.
Myslím, že se mi pokoušíš říct, že ho máš ráda."
Přikývne a culí se u toho jako měsíček.
A uvidím ho v sobotu. Pomůže nám se stěhováním." Zatleská, vyskočí z gauče a odtančí k oknu. A sakra, to stěhování - úplně jsem na to zapomněla. Navzdory krabicím všude kolem nás.
Tak to je od něj hezké," řeknu uznale. Aspoň ho taky poznám. A třeba mi pomůže lip porozumět svému zvláštnímu, zneklidňujícímu bratrovi.
Co jste vlastně včera večer podnikli?" vyzvídám. S hlavou ke straně zvedá obočí a vrhá na mě pohled co-asi-myslíš-ty- -hloupá.
Přesně to, co jste podnikli vy dva, s tím rozdílem, že my měli nejdřív večeři," pošklebuje se mi. „Fakt jsi v pořádku? Vypadáš, jako by tě to dost vzalo."
Taky se tak cítím. Christian je velmi. intenzivní."
Jo, to jsem si všimla. Ale choval se k tobě hezky, že jo?"
To ano," ujišťuju ji. „Mám hrozný hlad, neměla bych něco uvařit?"
Kývne na souhlas a bere další dvě knihy, aby je zabalila.
Co chceš dělat s těmi čtrnáctitisícovými knihami?"
Vrátím mu je."
Opravdu?"
Je to strašně přemrštěný dárek. Prostě ho nemůžu přijmout - teď už vůbec ne," zazubím se na ni a ona vědoucně pokývá hlavou.
To chápu. Přišly ti nějaké dopisy a taky ti hodinu co hodinu volal José. Zněl naprosto zoufale."
Já mu zavolám," zahuhlám neurčitě. Kdybych jí řekla, co provedl, dala by si ho k snídani. Beru si dopisy z jídelního stolu a rychle je otevírám.
Hej, zvou mě na pohovory! Za čtrnáct dnů, v Seattlu, na ty pracovní stáže!" „Do jakého nakladatelství?" „Do obou!"
Říkala jsem ti, že ti tvůj školní průměr otevře dveře, Ano." Kate už má samozřejmě sjednanou stáž v The Seattle Times. Její otec má známého, který má známého.
Co říká Elliot na to, že odjíždíš?" ptám se.
Kate se vplouží do kuchyně a poprvé za tenhle večer se zatváří zkroušeně.
Říká, že to chápe. Na jednu stranu se mi tam teď nechce, ale na druhou mě láká představa, že se budu pár týdnů válet u moře. Navíc, máma tam zůstává, protože si myslí, že je to naše poslední společná rodinná dovolená předtím, než nás s Ethanem spolkne svět práce."
Já sama nikdy Státy neopustila. Kate jede s rodiči a se svým bratrem Ethanem na celé dva týdny na Barbados. Bez Kate budu v našem novém bytě hrozně osamělá. Bude to zvláštní. Ethan se toulá po světě už od loňska, kdy odpromoval. Napadá mě, jestli ho ještě vůbec před odjezdem uvidím. Je to sympaťák. Ze zamyšlení mě vytrhne zvonění telefonu.
To bude José," povzdechnu si a sáhnu po sluchátku - vím, že už s ním musím promluvit.
Ahqj."
Ano, už ses vrátila!" vyjekne José úlevně.
Už to tak vypadá," pronáším ironicky a obracím oči v sloup.
Chvíli je zticha.
Můžu tě vidět? Ten pátek mě fakt strašně mrzí. Byl jsem opilý. a ty. ach jo. Ano, prosím, odpustíš mi to?"
Jasně že ti to odpustím, José. Jenom už to nikdy nedělej. Vždyť víš, jak to s tebou mám."
Ztěžka si povzdychne, posmutněle.
Já vím, Ano, jen jsem myslel. kdybych tě políbil. třeba by se to změnilo."
José, já tě mám moc ráda, jsi pro mě hrozně důležitý. Jsi jako bratr, kterého jsem nikdy neměla. A to se nezmění. A ty to víš." Štve mě, že mu to musím říct, ale je to pravda.
Takže ty s ním teď chodíš?" Jeho hlas se plní hořkostí.
José, já nechodím s nikým."
Vždyť jsi s ním strávila noc."
Do toho ti nic není!"
Je to kvůli jeho penězům?"
José! Jak se opovažuješ?!" houknu na něj, šokovaná jeho drzostí. „Ano," zaskučí a znovu se omlouvá.
Prostě se nedokážu zaobírat jeho neopodstatněnou žárlivostí. Vím, že se cítí ublížený, ale mě teď plně zaměstnává Christian Grey.
Možná bychom spolu mohli zítra zajít na kafe nebo tak něco. Já ti zavolám," nasazuju smířlivý tón. Je to můj kamarád a mám ho opravdu ráda. Jenže tohle se mi zrovna teď nehodí.
Tak zítra. Zavoláš?" Z té naděje v jeho hlase mě píchne u srdce.
Jo. dobrou noc, José," zavěšuju, aniž bych počkala na jeho odpověď.
Co se to tady děje?" vyprošuje si Katherine s rukama v bok. Říkám si, že nejlepší bude kápnout božskou. Vypadá totiž ještě zarputileji než obvykle.
V pátek to na mě zkusil."
José?! A Christian Grey? Anastasie Steeleová, tvé feromony nejspíš dělají přesčasy. Co si sakra ten blázen myslel, že dělá?" nechápavě zakroutí hlavou a vrací se k balení krabic.
O čtyřicet pět minut později si dáváme pauzu na naši domácí specialitu - mé lasagne. Kate otevírá láhev vína a společně si sedáme mezi všechny ty krabice. Jíme, popíjíme levné červené a koukáme na stupidní pořady v televizi. Je to tak normální, tak strašně příjemné po těch posledních osmačtyřiceti hodinách plných. šílenství. Je to vůbec první jídlo, které si za tu dobu vychutnávám v klidu, beze spěchu a nervozity z neustálého sekýrování. Co to pořád s tím jídlem má? Kate sklízí nádobí a já dobaluju věci z obý váku. Zůstává nám jenom gauč, televize a konferenční stolek. Co víc člověk potřebuje? Ještě nám zbývá sbalit kuchyň a ložnice. Ale na to máme celý týden.
Znovu zvoní telefon. Tentokrát je to Elliot. Kate na mě zamrká a odbíhá do svého pokoje, jako by jí bylo čtrnáct. Ví, že by si teď měla připravovat závěrečnou řeč na promoci, ale zdá se, že Elliot je důležitější. Co to jen na těch Greyovcích je? Co nás na nich tak rozrušuje, pohlcuje a přitahuje? Znovu upíjím vína.
Zvolna se proklikávám televizními programy, ale v koutku mysli si uvědomuju, že jen oddaluju nevyhnutelné. Ta smlouva už jistě vypaluje do postranní kapsy mé tašky díru. Mám vůbec sílu ji dnes večer číst?
Skládám si hlavu do dlaní. José a Christian - oba dva po mně něco chtějí. S Josém si nějak poradím. Ale Christian. v jeho případě je potřeba úplně jiné zacházení a chápání. Mám napůl nutkání utéct a někam se schovat. Co si jenom počnu? V duchu vidím jeho uhrančivé šedé oči, ten intenzivní doutnavý pohled. Jen při té vzpomínce se ve mně všechno sevře a instinktivně zalapám po dechu. Ani tu nemusí být a jsem vzrušená. To přece nemůže být jen o sexu. Vybavuju si jeho hravé škádlení u snídaně, jeho radost, když se mi líbil let vrtulníkem, jak hrál na klavír - tu krásnou tklivou skladbu.
Má tak komplikovanou osobnost. A já už tak trochu rozumím proč. Je to mladý muž oloupený o dospívání, sexuálně zneužitý nějakou zlovolnou paní Robinsonovou. žádný div, že předčasně vyspěl. Sevře se mi srdce, když pomyslím na to, čím si musel projít. Jenže jsem příliš nezkušená, než abych si to vůbec dokázala představit. nicméně ten průzkum by mi to měl aspoň trochu objasnit. A chci to vůbec? Chci vůbec prozkoumat svět, o kterém nevím zhola nic? Těžké rozhodnutí.
Kdybych ho nepotkala, žila bych ještě pořád ve sladké nevědomosti. Myšlenky mě zvolna unášejí zpátky k dnešní noci a ránu. a k úžasnému smyslnému sexu, který jsem zažila. Chci, se toho vzdát? Ne! vřískne mé podvědomí. a má vnitřní bohyně přikývne v tichém zenovém souhlasu.
ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ:
  1. Účelem této smlouvy je umožnit Podřízené prozkoumání její sexualíty a bezpečné stanovení jejích mezí s respektem a ohledem na její potřeby, zdraví a duševní pohodu.
  2. Dominující i Podřízená souhlasí a potvrzují, že veškeré čin nosti, které se vztahují k dané smlouvě, jsou dobrovolné, podléhají mlčenlivosti a budou prováděny v rámci mezí a bezpečnostních opatření dohodnutých níže. Dodatečné meze a další bezpečnostní opatření lze sjednat písemně.
  3. Dominující i Podřízená se zaručují, že netrpí žádnou sexuálně přenosnou, infekční, vážnou, nebo život ohrožující chorobou včetně HIV, herpes, hepatitidy a dalších. Pokud by ve Výkonném období (definováno níže) nebo v případě prodloužení smlouvy i v dalším období jedna nebo druhá smluvní strana pojala podezření, nebo jí bylo přímo diagnostikováno některé z výše uvedených onemocnění, je tato povinna tuto skutečnost neprodleně straně druhé oznámit, a to dříve, než dojde k jakékoliv formě fyzického kontaktu mezi oběma stranami.
  4. Dodržování výše uvedených ustanovení, závazků a záruk (ja- kožto i dodatečně sjednaných mezí a bezpečnostních opatření, viz článek 3) je podmínkou platnosti smlouvy. Jakýmkoliv porušením základních ustanovení smlouva s okamžitou platností zaniká a obě strany tímto potvrzují, že za následky takového chování ponesou vůči druhé straně plnou odpovědnost.
  5. Obsah této smlouvy budiž interpretován s přihlédnutím k účelu, za jakým byla smlouva uzavřena, a k základním ustanovením obsaženým v článcích 2-5.
ROLE
  1. Dominující přebírá zodpovědnost za duševní a fyzickou po hodu, náležitý výcvik, vedení a poslušnost Podřízené. Domi - nující bude rozhodovat o způsobu tohoto výcviku, jeho vedení i získávání poslušnosti Podřízené, jakož i o době a místu výkonu, s ohledem na základní ustanovení, omezení a bezpečnostní opatření sjednaná ve smlouvě nebo v dodatečných ujednáních dohodnutých na základě článku 3.
  2. Jestliže Dominující nedodrží základní ustanovení a omezení nebo bezpečnostní opatření sjednaná ve smlouvě, nebo dodatečná ujednání dohodnutá na základě článku 3, je Podřízená oprávněna tuto smlouvu okamžitě vypovědět a neprodleně se zříct služby Dominujícímu.
  3. Předmětem ujednání a článků 2-5 je služba a poslušnost Pod - řízené vůči Dominujícímu za všech okolností. Na základě ustano - vení, omezení a bezpečnostních opatření sjednaných ve smlouvě nebo v dodatečných ujednáních dohodnutých podle článku 3 uspokojí Podřízená bez námitek a zaváhání jakýkoliv požadavek Dominujícího a rovněž bude bez námitek a zaváhání akceptovat jeho výcvik, vedení a získávání její poslušnosti v jakékoliv formě. NABYTÍ PLATNOSTI A VÝKONNÉ OBDOBÍ
  4. Dominující i Podřízená vstupují do smluvního vztahu Dnem podpisu smlouvy, jsou si plně vědomi její podstaty a zavazují se k bezpodmínečnému dodržování jejích ustanovení.
  5. Tato smlouva je platná po dobu tří kalendářních měsíců po - čínaje Dnem podpisu smlouvy („Výkonné období"). Po uplynutí Výkonného období projednají smluvní strany, zda je tato smlouva a její ustanovení vyhovující a zda jí byly naplněny potřeby obou smluvních stran. Každá ze smluvních stran může navrhnout prodloužení smlouvy, úpravy základních ustanovení nebo dalších ujednání. Pokud se smluvní strany na dalším prodloužení neshodnou, smlouva zaniká a obě smluvní strany se rozejdou bez jakýchkoliv vzájemných závazků.
DISPONIBILITA
  1. Podřízená bude Dominujícímu k dispozici od pátečního večera do nedělního odpoledne v každém týdnu v průběhu Výkonného období v časech, které určí Dominující („Doba výcviku"). Dodatečné výcvikové hodiny mohou být vzájemně dohodnuty dle potřeby.
  2. Dominující si vyhrazuje právo propustit Podřízenou ze svých služeb kdykoliv a z jakéhokoliv důvodu. Podřízená může kdykoliv zažádat o propuštění, tento požadavek bude posouzen a vyhodnocen Dominujícím na základě práv Podřízené stanovených v článcích 2-5 a 8.
MÍSTO VÝKONU
14. Podřízená bude Dominujícímu k dispozici po Dobu výcviku a v dalších
dohodnutých hodinách na místech určených Dominujícím. Dominující uhradí
Podřízené veškeré náklady spojené s dopravou na příslušné místo.
USTANO VENÍ O SL UŽBĚ
15. Následující ustanovení o službě byla prodiskutována a odsou - hlasena a
smluvní strany se jimi budou v průběhu Výkonného období řídit. Obě strany
jsou si vědomy, že mohou nastat situace, které nejsou ve smlouvě nebo v
ustanoveních o službě plně defi - novány, a že určité situace mohou být
předmětem nového pro - jednání. V takovém případě mohou být
prostřednictvím dodatků sjednány nové články Tyto články a dodatky musí být
odsouhlasené, doložené a podepsané oběma smluvními stranami a musí
vyhovovat základním ustanovením uvedeným v článcích 2-5.
DOMINUJÍCÍ
15.1. Dominující bude za všech okolností dbát na zachování zdraví a bezpečnosti Podřízené. Dominující Podřízené nedo - volí ani po ní nebude požadovat nebo se domáhat toho, aby se s Dominujícím účastnila jakýchkoliv aktivit uvedených v Příloze 2 smlouvy nebo jakýchkoliv aktivit, které jedna ze stran považuje za nebezpečné. Dominující nebude vykonávat, ani nepřipustí, aby byly vykonávány jakékoliv aktivity, které by mohly Podřízené způsobit vážné poranění nebo ji ohrozit na životě. Články 15.2. -15.24. musí být vždy interpretovány s ohledem na článek 15.1. a základní ustanovení uvedená v článcích 2-5.
  1. Dominující bude během Doby výcviku považovat Podřízenou za majetek, který vlastní, kontroluje a cvičí a kterému dominuje. Dominující bude během Doby výcviku nebo během dalších dohodnutých hodin zacházet s tělem Podřízené jakýmkoliv způsobem, který uzná za sexuálně nebo jinak vyhovující.
  2. Dominující poskytne Podřízené takový výcvik a odborné vedení, aby plnila své povinnosti ve službě Dominujícímu řádným způsobem.
  3. Dominující zajistí čisté a bezpečné prostředí, v němž bude Podřízená moci řádně plnit své povinnosti ve službě Dominujícímu.
  4. Dominující bude cvičit Podřízenou dle potřeby tak, aby si byla plně vědoma své submisivní role vůči Dominujícímu a aby Podřízenou odradil od případného nepřijatelného chování. Dominující smí Podřízenou vyplácet bičíkem, důtkami nebo dlaní, nebo jinak fyzicky trestat tak, jak uzná za vhodné k získání její kázně, pro své vlastní potěšení nebo z jakéhokoliv jiného důvodu, který není povinen uvádět.
  5. Během výcviku a při získávání kázně Podřízené bude Dominující dbát na to, aby na těle Podřízené nevznikly žádné trvalé stopy nebo zranění vyžadující lékařské ošetření.
  6. Během výcviku a při získávání kázně Podřízené bude Do - minující dbát na to, aby metody výcviku a nástroje používané k získání kázně byly bezpečné, aby nezpůsobily Podřízené vážnou újmu a aby jimi nebyly v žádném případě překročeny meze podrobně definované níže ve smlouvě.
  7. V případě nemoci nebo poranění se Dominující o Podřízenou náležitě postará, dohlédne na její plné zotavení, poskytne jí morální podporu, a pokud to uzná za nutné, zajistí Podřízené lékařskou péči.
  8. Dominující bude pečovat o své zdraví, a pokud to bude jeho zdravotní stav vyžadovat, vyhledá lékařskou péči, aby zajistil zachování bezpečného prostředí pro Podřízenou.
  9. Dominující nezapůjčí Podřízenou jinému Dominujícímu.


  1. Dominující smí Podřízenou připoutávat, poutat nebo svazo - vat kdykoliv v průběhu Doby výcviku i v dalších dohodnutých ho - dinách z jakéhokoliv důvodu, a to na tak dlouho, jak uzná za vhodné, aniž by poškodil zdraví nebo ohrozil bezpečnost Podřízené.
  2. Dominující se zaručuje, že veškeré vybavení používané pro účely výcviku a k získání kázně Podřízené bude vždy udržováno v bezvadném stavu a hygienické čistotě.
PODŘÍZENÁ
15.13. Podřízená uzná Dominujícího jako svého vládce s vědomím, že se stává
jeho výhradním vlastnictvím, které smí Dominující využívat ke svému potěšení
po celé Výkonné období, zvláště pak v Době výcviku nebo v dalších dohodnutých hodinách.
  1. Podřízená bude dodržovat pravidla („Pravidla") uvedená v Příloze 1 smlouvy.
  2. Podřízená bude sloužit Dominujícímu jakýmkoliv způsobem, který po ní bude vyžadovat a vynasnaží se ho potěšit za všech okolností, jak nejlépe dokáže.
  3. Podřízená učiní veškerá opatření nutná k udržení dobré zdravotní kondice a vyžádá si nebo vyhledá lékařskou péči, kdykoliv to bude nutné; též bude Dominujícího informovat
ovšech zdravotních komplikacích, které se u ní vyskytnou.
  1. Podřízená bude dbát na to, aby pravidelným užíváním hormonální antikoncepce předešla otěhotnění.
  2. Podřízená se bez zaváhání podrobí jakýmkoliv kázeňským postihům, které uzná Dominující za vhodné, a bude vždy pamatovat na své postavení a svou roli vůči Dominujícímu.
  3. Podřízená se nebude dotýkáním nebo jiným způsobem pokoušet o sebeuspokojení bez výslovného povolení Domi nujícího.
  4. Podřízená se bez zaváhání nebo diskuse podrobí jakékoliv sexuální aktivitě, kterou po ní bude Dominující požadovat.
  5. Podřízená se podrobí šlehání bičíkem, vyplácení dlaní, rákoskou, koženými nebo dřevěnými důtkami nebo jakémukoliv jinému kázeňskému postihu, který se Dominující rozhodne vykonat, bez zaváhání, dotazování nebo námitek.
  6. Podřízená se nesmí Dominujícímu dívat přímo do očí s výjimkou případů, kdy k tomu bude výslovně vyzvána. V pří - tomnosti Dominujícího ponechá Podřízená sklopený zrak a bude se chovat tiše a uctivě.
  7. Podřízená se bude k Dominujícímu vždy chovat zdvořile a bude ho výhradně oslovovat pane, pane Greyi nebo jiným ti tulem, který jí Dominující určí.
  8. Podřízená se nesmí Dominujícího dotýkat bez jeho vý- slovného svolení.
ČINNOSTI
  1. Podřízená se nebude účastnit žádných činností nebo sexuálních aktivit, které jedna ze smluvních stran považuje za nebezpečné, nebo takových, které jsou uvedeny v Příloze 2.
  2. Dominující a Podřízená projednali činnosti uvedené v Pří - loze 3 a písemně do ní zaznamenali, že s jednotlivými činnost mi tam uvedenými souhlasí.
ÚNIKOVÁ SLOVA
18. Dominující i Podřízená jsou si vědomi, že Dominující může vůči Podřízené
vznést takové požadavky, kterým nelze v době jejich vykonávání čelit bez
utrpění fyzické, emocionální, duševní nebo jiné újmy. V takových případech
může Podřízená použít Únikové slovo („Únikové/á slovo/a"). S ohledem na
závažnost situace mohou být použita dvě Úniková slova.
  1. Únikové slovo „Žlutá" bude použito k upozornění Domi - nujícího, že se Podřízená pocitově blíží k hranici snesitelnosti.
  2. Únikové slovo „Červená" bude použito k upozornění Do - minujícího, že Podřízená už nedokáže nadále snášet požadavky Dominujícího. Po vyslovení tohoto slova bude akce Dominujícího ukončena s okamžitou platností.
ZÁVĚR
21. My, níže podepsaní, potvrzujeme, že jsme se seznámili s ob - sahem smlouvy
a jsme s ním plně srozuměni. Akceptujeme její podmínky na základě svobodné
vůle a toto stvrzujeme svými podpisy:
Dominující: Christian Grey Datum:














Podřízená: Anastasia Steeleová Datum: PŘÍLOH A 1
PRAVIDLA Poslušnost:
Podřízená okamžitě uposlechne jakéhokoliv příkazu Dominujícího bez zaváhání nebo výhrad v nejkratším možném čase. Podřízená bude souhlasit s jakoukoliv sexuální aktivitou, kterou Dominující uzná za vhodnou a uspokojující, vyjma těch, které jsou považovány za Krajní meze (viz Příloha 2). Učiní tak s radostí a bez váhání. Spánek:
Podřízená si v době, kterou nebude trávit s Dominujícím, dopřeje minimálně osm hodin spánku denně. Strava:
Podřízená se bude náležitě stravovat podle přiloženého stravo - vacího plánu (viz Příloha 4) tak, aby se udržela v dobré kondici a duševní pohodě. Vyjma ovoce nebude podřízená mezi jednotlivými jídly svačit. Oblečení:
Během Výkonného období bude Podřízená nosit oblečení schválené Dominujícím. Dominující poskytne Podřízené k nákupu požadovaného oblečení finanční prostředky, které bude Podřízená využívat. Dominující bude Podřízenou doprovázet při nákupu oblečení pro zvláštní příležitosti. Pokud to bude Dominující požadovat, bude Podřízená během Výkonného období nosit jakékoliv doplňky, které Dominující uzná za vhodné, kdykoliv to bude
Dominující vyžadovat. Kondiční cvičení:
Dominující zajistí Podřízené čtyřikrát týdně osobního trenéra na hodinovou cvičební lekci v časech, na kterých se Podřízená s dotyčným předem dohodne. Osobní trenér bude Dominujícího informovat o pokrocích, které bude Podřízená činit.
Osobní hygiena/Péče o zevnějšek: Podřízená se bude za všech okolností udržovat v čistotě a depilovaná nebo epilovaná. Podřízená bude navštěvovat kosmetický salon dle výběru Dominujícího v časech, které jí Dominující určí, a podstoupí tam jakoukoliv kúru, kterou uzná Dominující za vhodnou. Veškeré výdaje s tímto spojené ponese Dominující. Osobní bezpečnost:
Podřízená nebude konzumovat nadměrné množství alkoholických nápojů, kouřit, užívat návykové látky nebo se vystavovat jakémukoliv zbytečnému riziku.
Osobní kvality:
Podřízená nebude udržovat žádný sexuální vztah s nikým kromě Dominujícího. Podřízená se bude za všech okolností chovat zdvo - řile a skromně. Musí být srozuměna s tím, že její chování na ve - řejnosti přímo odráží osobnost Dominujícího. Podřízená se bude zodpovídat z jakéhokoliv přestupku, provinění nebo nevhodného chování, ke kterým dojde v nepřítomnosti Dominujícího. Jakékoliv nedodržení výše uvedených pravidel povede k okamžitému trestu, jehož charakter určí Dominující. PŘÍLOHA 2 KRAJNÍ MEZE Činnosti zahrnující hru s ohněm.
Činnosti zahrnující močení nebo defekaci a jejich produkty. Činnosti zahrnující
použití jehel, nožů, nástrojů porušujících pokožku nebo způsobujících krvácení.
Činnosti zahrnující použití gynekologického lékařského vybavení. Činnosti
zahrnující zneužití dětí nebo zvířat.
Činnosti, které by zanechaly trvalé stopy na pokožce.
Činnosti spojené s dušením.
Činnosti zahrnující přímý tělesný kontakt s elektrickým proudem (ať už střídavým, nebo stejnosměrným), ohněm nebo plameny. PŘÍLOHA 3 PŘÍPUSTNÉ MEZE
Určeno k projednání mezi oběma smluvními stranami: Podřízená souhlasí s:
  1. masturbací
  2. felací
  3. cunnilingem
  4. polykáním semene
  5. vaginálním stykem
  6. vaginálním fistingem
  7. análním stykem
  8. análním fistingem Podřízená souhlasí s použitím:
  9. vibrátorů
  10. vaginálních šidítek
  11. análních šidítek
  12. jiných vaginálních/análních pomůcek Podřízená souhlasí s následujícími druhy poutání:
  13. provazy
  14. koženými pouty
  15. želízky/okovy
  16. páskou
  17. jinými způsoby
Podřízená souhlasí s následujícími způsoby poutání: ruce vpředu kotníky lokty ruce za zády kolena
zápěstí ke kotníkům poutání k nábytku/vybavení
rozpěrné tyče závěs Souhlasí Podřízená s užitím pásek na oči? Souhlasí Podřízená s užitím roubíků?
Jaký je obecný postoj Podřízené k přijímání bolesti na stupni ci od jedné do pěti, kde 1 znamená „velmi kladný" a 5 „velmi záporný"? 1-2-3-4-5 Kolik bolesti je Podřízená ochotná snášet dle stupnice od jedné do pěti, kde 1 znamená „žádnou" a 5 „krutou"?
1-2-3-4-5
Se kterými z následujících způsobů působení bolesti, druhů trestů a metod získání kázně Podřízená souhlasí?
  1. vyplácení dlaní
  2. šlehání bičíkem
  3. kousání
  4. genitální svorky
  5. horký vosk
  6. vyplácení dřevěnými důtkami
  7. vyplácení rákoskou
  8. svorky na bradavky
led
další metody/druhy působení bolesti No! Ty! Vole!
Na přiložený stravovací plán nejsem schopná ani pohlédnout. Ztěžka polknu -v puse mám jako na poušti - a čtu to ještě jednou.
v hlavě mi bzučí jako ve včelím úlu. Jak bych asi tak mohla s něčím takovým souhlasit? A ještě ke všemu je to myšleno pro moje dobro, abych prozkoumala svou senzualitu, své meze - bezpečně - no to snad. ! Rozezleně si odfrknu. Služba a poslušnost za všech okolností... Za všech okolností?! Nevěřícně zatřepu hlavou. Vlastně, nepoužívá se to slovo při svatebním obřadu? Poslouchat... To mě vyvádí z míry Říká se to ještě vůbec?
Jen tři měsíce - tak proto jich měl tolik? Nenechává si je nadlouho? Nebo mají prostě po třech měsících dost?
Každý víkend? To je moc často. Vůbec bych nevídala Kate nebo nové přátele z práce, pokud nějakou najdu. Možná bych měla mít jeden víkend v měsíci pro sebe. Možná ten, ve kterém budu menstruovat - to zní. prakticky. Bude mým vládcem?! Bude mě smět využívat ke svému potěšení?! Ty bláho!
Při pomyšlení, že by mě někdo vyplácel důtkami nebo bičem, se záchvějů. Dlaň by snad nemusela být tak strašná, i když tak jako tak ponižující. A poutání? No, už mi vlastně spoutal ruce. To bylo. no, bylo to vzrušující, hodně vzrušující - to by možná šlo. Nezapůjčí mě jinému dominujícímu - tak to ať si zapíše za uši! To je naprosto nepřijatelné. Sakra, proč o tom vůbec přemýšlím?
Po tomhle se mu nemůžu ani podívat do očí. To je tak ujetý! Ale byla by to příležitost konečně jednou vidět, co si myslí.
i když, co to plácám? Vždyť nikdy nepoznám, co si myslí, jen se mu ráda dívám do očí. Má krásné oči - podmanivé, inteligentní, hluboké, temné. Temné dominantním tajemnem. Vybavuju si jeho uhrančivý šedý pohled a se zachvěním tisknu kolena k sobě.
A nesmím se ho dotýkat. Což mě tak nepřekvapuje. A ta divná pravidla. Ne, ne, to prostě nedokážu. Beru si hlavu do dlaní. Takhle přece nemůže vypadat vztah. Potřebuju se vyspat, jsem úplně vyřízená. Všechna ta fyzická divočina, kterou jsem za posledních dvacet čtyři hodin podstoupila, byla, upřímně řečeno, vyčerpávající. A po psychické stránce. to se prostě nedá zvládat. Jak by řekl José - výplach mozku. Třeba mi to ráno nebude připadat jako špatný vtip.
Škrábu se z postele a rychle se převlékám. Možná bych si měla od Kate půjčit to flanelové pyžamo. Chtělo by to něco, v čem bych se mohla schoulit a připadat si tam v bezpečí. Místo toho si jdu v tričku a šortkách na spaní vyčistit zuby.
v koupelně na sebe zírám do zrcadla. Tohle snad nemůžeš doopravdy zvažovat... Mé podvědomí zní rozumně a racionálně, vůbec není nedůtklivé jako obvykle. A vnitřní bohyně poskakuje jako šílená, tleská do toho jako pětileté dítě. Prosím, pojďme do toho... jinak skončíme osamělé a společnost nám bude dělat jen spousta koček a tvoje klasické romány.
Jediný muž, který mě kdy zaujal, a on mi předloží takovou donebevolající smlouvu, důtky, a spolu s tím horu otazníků. No, přinejhorším už jsem od něj o víkendu dostala, co jsem chtěla.
Má vnitřní bohyně přestává skákat a po tváři se jí rozlévá blažený úsměv. Ach ano... naznačí ústy a samolibě pokývá hlavou. Okamžitě mi vzplanou tváře, když si vzpomenu na doteky jeho rukou a úst, na jeho tělo uvnitř mého těla. Když ucítím to povědomé zašimrání v podbřišku, zavírám oči. Chtěla bych to dělat, znovu a znovu. Co kdybych mu podepsala jenom sex. jestlipak by to bral? Obávám se, že ne.
Jsem vůbec submisivní? Třeba tím dojmem působím. Možná si o mně při tom interview udělal mylný obrázek. Jsem stydlivá, to ano. ale submisivní? No, nechávám Kate, aby mě komandovala. je to stejné?
A ty přípustné meze, ježkovy oči! Z toho mi zůstává rozum stát. Aspoň že jsou určeny k projednání.
Apaticky se ploužím zpátky do ložnice. Je toho na mě prostě moc. Potřebuju čistou hlavu - ráno bude moudřejší večera. Ukládám ty pohoršující dokumenty zpátky do tašky. Zítra. zítra je taky den. Hrabu se do postele, zhasínám světlo a vleže zírám do stropu. Ach jo, přeju si, abych ho nikdy nepotkala. Má vnitřní bohyně jen zavrtí hlavou. Obě víme, že je to nesmysl. Nikdy dřív jsem se necítila tak živá.
Zavírám oči a upadám do těžkého spánku s občasnými sny o postelích se sloupky a pouty a o čarovných šedých očích. Ráno mě probouzí Kate.
Ano, volám na tebe. Ty jsi snad v bezvědomí."
Neochotně otevírám oči. Nejenže je vzhůru - už byla běhat. Mrknu na svůj budík - osm ráno. Spala jsem dobrých devět hodin, no to mě podrž. „Co se děje?" mumlám rozespale. „Nějaký chlap ti přivezl zásilku. Musíš to podepsat."
Cože?"
Jen pojď. Je to velké. Vypadá to fakt zajímavě." Rozrušeně přešlápne z nohy na nohu a uhání zpátky do obýváku.
Vstávám z postele a beru si župan, který je pověšený na vnitřní straně dveří mého pokoje.
v obýváku stojí uhlazený mladý muž s culíkem a v náruči svírá velkou krabici.
Zdravím," vypravím ze sebe.
Tak já ti udělám čaj." Zrádkyně Kate mizí v kuchyni. „Slečna Steeleová?"
A v tu chvíli mi dochází, od koho ten balík je. „Ano," odpovídám obezřetně.
Mám pro vás zásilku, ale musím to nainstalovat a ukázat vám, jak se s tím zachází."
Opravdu? Teď hned?"
Dělám jenom to, co mi bylo řečeno, madam," usměje se sice přátelsky, ale veskrze profesionálně, takže je mi hned jasné, že nemá smysl se s ním dohadovat.
Vážně mi právě řekl madam? Zestárla jsem snad přes noc o deset let? Jestli jo, může za to ta smlouva. Cítím, jak se mi rty stahují do znechuceného úšklebku.
Tak dobře, co je to?"
Mám tu pro vás MacBook Pro."
No jasně," protáčím panenky.
Tenhle ještě není k dostání, madam, je to poslední model od Applu." Jak to, že mě to nepřekvapuje? Ztěžka si povzdechnu.
Prostě to rozložte tady na jídelní stůl." Klátím se za Kate do kuchyně.
Co je to?" vyzvídá s rozsvícenýma očima navrch rozcuchané hlavy. Taky se dobře vyspala.
Laptop od Christiana."
Proč ti posílá laptop? Vždyť víš, že můžeš používat můj," mračí se. Ne na to, co mi dal za úkol.
Mám ho jenom půjčený. Chce, abych ho vyzkoušela." Moje výmluva zní dost chabě. Kate přesto kývne na souhlas. Panečku... právě jsem oblafla Katherine Kavanaghovou. Poprvé v životě. Podává mi čaj.
MacBook je elegantní, stříbrný a opravdu krásný. A taky má obrovský monitor. Christian Grey miluje velká měřítka - vzpomínám si na jeho obývák. vlastně na celý jeho byt.
Má nejnovější operační systém a plnou softwarovou výbavu, jeden a půl terabytový harddisk, takže máte spoustu prostoru, třicetdvagigovou RAMku - k čemu ho hodláte používat?"
Ehm. na e-maily. "
Na e-maily?!" zasípe chlapík. Obočí mu vylétá až ke kštici a nasazuje lehce znechucený výraz.
Možná i vyhledávání na internetu?" zkouším omluvně a krčím rameny. Jen zafuní.
Takže, má bezdrátové připojení a už jsem vám zprovoznil službu My Account. Tenhle mazel je připravený do akce prakticky kdekoliv na téhle planetě," vrhá na notebook toužebný pohled.
My Account?"
Vaše nová e-mailová schránka." Já mám e-mailovou schránku?
Ukáže na nějakou ikonu na ploše a pokračuje ve svém monologu, ale já jako bych ohluchla. Vůbec netuším, co říká, a upřímně - ani mě to nezajímá. Jen mi řekni, kde se to zapíná a vypíná - na zbytek už nějak přijdu. Vždyť už jsem čtyři roky používala Katein notebook. Ta překvapeně zahvízdne, když ten můj spatří.
Tohle je nová generace," vykulí na mě oči. „Většina žen dostává květiny nebo možná šperky," poznamenává výmluvně a snaží se potlačit úsměv.
Zamračím se na ni, ale nedokážu udržet vážnou tvář. Obě pro - padáme záchvatu hihňání a počítačový génius na nás jen zmateně zírá. Nakonec dodělává svou práci a žádá mě, abych mu podepsala dodací list.
Když ho pak Kate vyprovází, sedám si s šálkem čaje k laptopu a otevírám e­mailový program. A co tam nevidím. čeká na mě e-mail od Christiana. Srdce mi málem prorazí hrudní koš. Dostala jsem mail od Christiana Greye! Nervózně ho otevírám.
Od: Christian Grey Předmět: Váš nový počítač Datum: 22.5.2011,23:15
Komu: Anastasia Steeleová
Drahá slečno Steeleová,
pevně věřím, že jste spala dobře. Doufám, že tento laptop využijete ke správným účelům, jak jsme se dohodli. Těším se ve středu na večeři.
Nicméně Vám velmi rád prostřednictvím e-mailu zodpovím jakékoliv dotazy i dřív, pokud si to budete přát. Christian Grey
Výkonný ředitel Grey Enterprises Holdings s.r.o.








Mačkám tlačítko „Odpověď"
Od: Anastasia Steeleová
Předmět: Váš nový počítač (zapůjčený)
Datum: 23.5.2011,08:20 Komu: Christian Grey
Děkuji, z nějakého zvláštního důvodu jsem spala velmi dobře. pane. Pokud to
dobře chápu, je tento počítač pouze zapůjčený, tudíž nikoliv můj.
Ana






Téměř okamžitě přichází odpověď. Od: Christian Grey
Předmět: Váš nový počítač (zapůjčený)
Datum: 23.5.2011,08:22 Komu: Anastasia Steeleová
Ten počítač je zapůjčený. Na dobu neurčitou, slečno Steeleová.
Z vašeho mailu soudím, že jste již četla dokumenty, které jsem Vám dal. Máte
ohledně nich nějaké dotazy?
Christian Grey
Výkonný ředitel Grey Enterprises Holdings s.r.o.
Nemůžu si pomoct a musím se usmát.

Od: Anastasia Steeleová Předmět: Zvídavá mysl Datum: 23.5.2011,08:25 Komu: Christian Grey
Dotazů mám mnoho, ale žádný z nich se nedá poslat e-mailem. Navrch někteří z nás musí pracovat, aby se uživili.
A nepotřebuji ani nechci žádný počítač na dobu neurčitou.
Na shledanou, mějte se. Pane.
Ana







Zase mi odpovídá okamžitě, což mi opět vykouzlí úsměv na tváři.



Od: Christian Grey
Předmět: Váš nový počítač (znovu opakuji, zapůjčený) Datum: 23.5.2011,08:26 Komu: Anastasia Steeleová Pozdějc, bejby. P.S.: Já taky pracuju, abych se uživil. Christian Grey
Výkonný ředitel Grey Enterprises Holdings s.r.o.






S úsměvem idiota zavírám notebook. Jak bych jen mohla odolat hravému Christianovi? Přijdu pozdě do práce. Ale je to můj poslední týden - pan a paní Claytonovi nejspíš přimhouří oko. Řítím se do sprchy, neschopná zbavit se toho úsměvu od ucha k uchu. On si se mnou mailoval. Cítím se jako malé natěšené děc-
Ico. A všechna ta úzkost ze smlouvy ustupuje jako mávnutím kou- zelného proutku. U mytí vlasů přemýšlím, jestli bych se ho přece jen na něco mohla zeptat v e -mailu. Ne, určitě bude lepší to probrat osobně. Co kdyby mu někdo naboural e-mailovou schránku? Při té představě se záchvějů. Rychle se oblékám, volám na Kate své „ahoj" a letím si odpracovat svůj poslední týden u Claytonů.
José volá v jedenáct.
Čau, tak jdem na to kafe?" Zní jako starý dobrý José. José, můj přítel, ne jako - jak mu to Christian řekl? Dobyvatel. Tss.
Jasně. Jsem v práci. Můžeš sem dorazit - řekněme ve dvanáct?" „Budu
tam."
Zavěšuje a já se vracím k doplňování štětců a přemýšlení o Christianovi Greyovi a jeho smlouvě.
José je přesný. Nakráčí do obchodu jako nějaký rozjařený tmavooký hejsek.
Ano," obdaří mě tím svým oslnivým hispánským úsměvem a já se na něj v tu chvíli už nedokážu zlobit.
Ahoj, José," objímám ho. „Umírám hlady. Jenom dám vědět paní Claytonové, že jdu na oběd."
Když se pomalu couráme do místní kavárny, zavěšuj u se do něj. Jsem tak vděčná za jeho. normálnost. Je to někdo, koho znám a komu rozumím.
Ty, Ano," zamumlá. „Takže jsi mi opravdu odpustila?" „José, vždyť víš, že
se na tebe nikdy nedokážu dlouho zlobit." Šťastně se zakření. Nemůžu se dočkat, až budu doma - té vyhlídky na mailování s Christianem. A možná bych mohla začít s domácím úkolem. Kate je někde venku, a tak zapínám notebook a otevírám poštu.
No jistě, už na mě čeká Christianův e-mail. Samou radostí na židli prakticky nadskočím.


Od: Christian Grey
Předmět: Práce pro obživu
Datum: 23.5.2011, 17:24
Komu: Anastasia Steeleová
Drahá slečno Steeleová,
doufám, že jste se měla v práci dobře.
Christian Grey
Výkonný ředitel Grey Enterprises Holdings s.r.o.







Stisknu „Odpověď".


Od: Anastasia Steeleová Předmět: Práce pro obživu Datum: 23.5.2011, 17:48 Komu: Christian Grey
Pane... v práci jsem se měla velmi dobře. Děkuji, Ana
Od: Christian Grey
Předmět: Vrhni se na ten průzkum!
Datum: 23.5.2011, 17:50 Komu: Anastasia Steeleová
Slečno Steeleová,
j sem velmi potěšen, že j ste se měla dobře.
Zatímco si se mnou mailuješ, nemůžeš hledat ty informace.
Christian Grey
Výkonný ředitel Grey Enterprises Holdings s.r.o.







Od: Anastasia Steeleová Předmět: Zdržování Datum: 23.5.2011, 17:53 Komu: Christian Grey
Pane Greyi, tak mi přestaňte mailovat, ať s tím průzkumem můžu začít. Ráda
bych si vysloužila další jedničku.
Ana







v duchu se poplácám po rameni.


Od: Christian Grey Předmět: Netrpělivý Datum: 23.5.2011,
17:55 Komu: Anastasia Steeleová Slečno Steeleová,
to Vy mi přestaňte mailovat - a splňte ten úkol. Rád bych Vám tu další jedničku dal.
Ta poslední byla tak zasloužená. © Christian Grey
Výkonný ředitel Grey Enterprises Holdings s.r.o.





Christian Grey mi poslal smajlíka. Božínku. Jdu na Google.


Od: Anastasia Steeleová Předmět: Pátrání na internetu Datum: 23.5.2011, 17:59 Komu: Christian Grey Pane Greyi, co byste mi doporučil zadat do vyhledavače? Ana









Od: Christian Grey Předmět: Pátrání na internetu Datum: 23.5.2011, 18:02
Komu: Anastasia Steeleová Slečno Steeleová, vždy začínejte u Wikipedie. Už žádné další e-maily, dokud nebudeš mít dotazy. Rozumíš? Christian Grey
Výkonný ředitel Grey Enterprises Holdings s.r.o.


Od: Anastasia Steeleová Předmět:
Panovačnost! Datum: 23.5.2011, 18:04
Komu: Christian Grey
Ano, pane,
Ty jsi tak panovačný. Ana






Od: Christian Grey Předmět: Dominance Datum: 23.5.2011, 18:06 Komu: Anastasia Steeleová Anastasie. Ty ani netušíš, jak moc. No, malou představu už snad máš. Pusť se do toho. Christian Grey
Výkonný ředitel Grey Enterprises Holdings s.r.o.







Do Wikipedie zadávám slovo „submisivní".
O půl hodiny později je mi lehce nevolno a jsem otřesená až do morku kostí. Opravdu se chci tímhle svinstvem vůbec zabý - vat? Proboha - tak tohle je to, co provádí v Červené mučírně? Sedím a zírám na monitor a jedna malá nedílná a momentálně zvlhlá část mého těla - ta, se kterou jsem se seznámila poměrně nedávno - je doopravdy vzrušená. Ach můj bože... některé z těch věcí jsou totiž ŽHAVÉ. Aleje to vůbec pro mě? U všech svátých. dokázala bych něco takového dělat? Potřebuju odstup. Potřebuju přemýšlet.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.